fbpx Обектите на БТС може да приемат много повече туристи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Обектите на БТС може да приемат много повече туристи

етикети

Българският туристически съюз е изключително важен партньор на Министерството на туризма за утвърждаване на България като целогодишна здравословна и сигурна дестинация в днешните условия на глобална ковид-криза. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща с председателя на организацията доц. д-р Венци Росманов. Разговорът се състоя в навечерието на общото събрание на Съюза, което ще обсъди най-актуалните му проблеми.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси по поддръжката на материалната база на хижите в България и стопанисването на пещерите, с които страната ни е много богата. Министерството ще изиска подробна информация за тях и ще насърчи публично-частното партньорство за привличане на повече посетители, както и за улесняване на достъпа до тях.

Ние като институция сме готови да съдействаме според правомощията си, за да се намери най-добрият изход по тези и други дискусионни теми. Така туристическите региони с обекти на БТС ще могат да приемат по-голям брой български и чуждестранни гости, посочи министър Николова.

Доц. Росманов покани вицепремиера на предстоящия форум и приветства подновения диалог между държавата и БТС, което ще улесни решаването на неотложните проблеми.