fbpx Обзор възроди българските традиции | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обзор възроди българските традиции

Тази година за денят на Обзор градът бе потопен в атмосферата на автентичния български бит и традиции. За първи път местното сдружение „Обзор арт” организира Фестивал на занаятите и изпълни централния площад с изложение и демострации на майстори занаятчии от цялата страна.

Специално за празника в Обзор пристигна Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий и отслужи празнична литургия в храм „Св.Йоан Предтеча”.

Спортният дух повдигна колоездачно състезание в три възрастови групи, а поредица от концерти забавлява жителите и гостите на града - на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, местната поп-рок група „Стъкло”, самодейните групи и състави към Народно читалище „Изгрев”.

През последните години Обзор се стреми да се превърне в дестинация и за културно-исторически туризъм. Градът е с над 3000 – годишна история и предизвиква интереса на археолозите. Съвсем скоро предстои да започне вторият етап от проучванията, които в края на миналата година откриха уникални късноантични терми. На празника на града археологът Тодор Мавраков презентира комплекса в досегашния етап от неговото разкриване.