fbpx Очакваме 3% ръст на туристите през зимния сезон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Очакваме 3% ръст на туристите през зимния сезон

Очакваме 3% ръст на туристите през зимния сезон

Ръст от 3% на туристите през зимния сезон спрямо миналата година прогнозира заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Той участва в представянето на проекта "Изработка и разпространение на рекламно-информационни материали за промоция на България като туристическа дестинация", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие".
Най-голямото увеличение се очаква от руския пазар, където резервациите за чартърни полети спрямо миналата година бележат ръст от 25 - 30 на сто, стана ясно по време на представянето. По думите на Иво Маринов, в момента се водят преговори за увеличаване честотите на полетите на летищата Варна и Бургас, което ще увеличи руските туристи и през лятото.
България е била посетена от 354 хил. руски граждани в периода януари – септември 2010 г. Това представлява ръст от 32% спрямо 2009 г.

Напълно реалистични са и очакванията за увеличаване на туристите от Великобритания. „Ръст от 2% по това направление е напълно достижим”, обясни Иво Маринов. България ще участва със свой щанд на започващото през другата седмица изложение World Travel Market в Лондон. На летище Пловдив от днес започват да се изпълняват седмични полети от и до британската столица.