fbpx Официално обявиха старта на Теленор с новото име | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Официално обявиха старта на Теленор с новото име

Българския мобилен оператор GLOBUL вече ще се нарича Теленор, бе съобщено днес на пресконференция в столицата. Юридическото название на компанията също е променено на „Теленор България“ ЕАД и отразява промяната в собствеността ѝ, след като международната телекомуникационна компания Теленор Груп придоби GLOBUL за 717 милиона евро през август 2013 г. Компанията ще оперира на българския пазар под търговската марка Теленор.

Логото, цветовата схема и корпоративната идентичност на Теленор Груп ще бъдат включени в дизайна на всички продукти и услуги на Теленор България, на уебсайта на оператора и мобилния портал, както и във всички 250 магазина на компанията в страната, които ще бъдат обновени в близките месеци.

Промяната в корпоративната идентичност на компанията няма да създаде затруднения за клиентите и не е необходимо те да преподписват своите договори или да заменят своите SIM-карти, а мобилните им номера остават непроменени.

„Инвестициите на Теленор Груп в България досега ясно показват нашите намерения да бъдем дългосрочен инвеститор. Новата търговска марка и новата корпоративна идентичност са логична следваща стъпка в интеграцията на българското ни подразделение в голямото семейство на Теленор Груп, което включва компании в 13 страни от Европа и Азия с общо над 176 милиона абонати“, заяви изпълнителният вицепрезидент на Теленор Груп Хил - Мортен Йонсен по време на пресконференцията.

„Днес отбелязваме началото на нова ера не само в историята на нашата компания, но и на целия телекомуникационен сектор в България. Теленор е компания, която спазва обещанията си, прави мобилната комуникация и дигиталните услуги лесни и достъпни за всеки, уважава своите клиенти и партньори и предлага нови начини за общуване и нов модел за правене на бизнес”, коментира главният изпълнителен директор на Теленор България Стайн - Ерик Велан.