fbpx Ново комерсиално решение за стрес тестове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ново комерсиално решение за стрес тестове

Ново комерсиално решение за стрес тестове

Българските компании вече имат възможност да тестват автоматизирано своите корпоративни приложения или уеб сайтове, като използват LoadMeter - облачна услуга за провеждане на автоматизирани тестове за проверка на работоспособността (мащабируемост и стрес тестове), базирана на HP LoadRunner, най-доброто комерсиално решение в тази сфера.

Наличието на уеб-базиран достъп до високопроизводително решение за автоматизирано тестване е особено необходимо за организации, за които гарантирането на високо качество и непрекъсваемост на предлаганите услуги е от особена важност. За тях е критично предотваряването на рискове като неналичност на системите и уязвимости в софтуера.
Обхватът на потенциалните клиенти е доста широк – уеб сайтове с динамично съдържание и голям брой поребители (например новинарски сайтове, е-магазини и др.), банки, телекоми, софтуерни компании, организации, внедряващи комерсиални решения или пък софтуер, разработен специално за тях. Сценариите за натоварване могат да се изпълнят срещу публично достъпен уеб сайт или срещу корпоративно приложение в локалната мрежа на клиента.

LoadMeter е услуга, подходяща както за големи корпоративни клиенти, така и за малки и средни организации. Тя не изисква закупуването на лицензи и предоставя много изгоден Интернет базиран достъп до пълните възможности на доказано най-доброто комерсиално решение HP LoadRunner. Различните пакети варират от 5-часов достъп за симулиране на до 250 потребители и предоставяне на цялостна услуга, включваща запис на два скрипта, създаване на тестов сценарии, изпълнение на тестове и анализ на резултатите. Друго предимство, освен качеството, е и ценово ефективният модел на предлагане. Ръчните тестовете за проверка на издръжливост при натоварване са трудни и скъпо струващи за провеждане. За целта трябва да се наемат тестери, чийто брой е равен на натоварването, което организацията иска да симулира.

Facebook коментари