fbpx Онлайн премиера за първият електрически BMW X модел - BMW iX3 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Онлайн премиера за първият електрически BMW X модел - BMW iX3

Водеща снимка
Да

Онлайн премиера за първият електрически BMW X модел - BMW iX3

Днес се състоя онлайн премиерата на първия BMW X модел с чисто електрическо задвижване завладява пътищата - BMW iX3

Въвеждането на пазара на модела ще стартира още през 2020 година с продажбите на китайския пазар. Това ще бъде първият модел на марката, който ще се произвежда и за световния пазар в китайските производствени мощности на съвместната компания BMW Brilliance Automotive в Шънян.

BMW X3 е първият модел, който ще се предлага както с високо ефективни бензинови и дизелови двигатели, така и с Plug-in хибридна система и чисто електрическо задвижване.

Дебютът на новото BMW iX3 е и премиера на технологията BMW eDrive от пето поколение. При най-новите варианти на електромотора, мощната управляваща електроника, технологията за зареждане и високоволтовата батерия е постигнат значителен напредък по отношение на характеристиките на мощността, разхода на електроенергия и пробега.

 

BMW iX3 постига пробег от 460 километра в тестовия цикъл WLTP и до 520 километра в тестовия цикъл NEDC.

Новото задвижване развива максимална мощност от 210 кВт/286 к.с., както и максимален въртящ момент от 400 Нм, който намалява по-малко при високи обороти за разлика от конвенционалните електромотори. BMW iX3 ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,8 секунди. Това ускорение е на нивото на BMW X3 30i с конвенционално задвижване. Максималната скорост е електронно ограничена до 180 км/ч.

Сред технологичните новости в рамките на технологията BMW eDrive от пето поколение е и иновативният зареждащ блок. Освен захранването на 400-волтовата високоволтова батерия той поема и 12-волтовата бордова мрежа. При ползването на променлив ток е възможно както монофазно, така и трифазно зареждане с мощност до 11 кВт. При свързване към бързи зарядни станции с прав ток могат да бъдат постигнати зарядни мощности до 150 кВт. По този начин високоволтовата батерия на новото BMW iX3 може да бъде заредена до 80 % от пълния си капацитет за 34 минути. Също така е възможно за повишаване на пробега за 10 минути да бъде заредена електроенергия, нужна за изминаването на 100 км.