fbpx Opel изкарва нов мини автомобил | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel изкарва нов мини автомобил

Opel изкарва нов мини автомобил

Семейството на малките коли в Opel ще има ново попълнение. Corsa и ADAM с три врати скоро ще посрещнат своя нов брат. От лятото на 2015 г. Opel Karl с пет врати ще се появи на пазара. “Карл е кратко, елегантно и лесно запомнящо се име, което представлява ценностите на марката Opel: германска, емоционална и достъпна,” обясни Тина Мюлер, главен маркетинг директор на Opel.

Така от следващата година Opel ще има най-силното портфолио в сегментите на мини и малките автомобили в своята история, както и една от най-младите моделни гами на пазара. Това ново поколение от мини и малки коли ще отговори на всички видове изисквания.

С дължина около 4.00 метра Corsa предлага отличен комфорт и голям баланс между външен размер и вътрешно пространство в ориентиран към семействата автомобил с пет врати или спортен, наподобяващ купе вариант с три врати. ADAM, който е с три врати, дълъг е 3.70 м и е шампион по индивидуализация, предлага динамично шофиране, отлична свързаност с глобалната мрежа и най-голямата възможност за персонализиране за тези, които искат тяхната кола да е израз на техния стил на живот. В компактен размер от 3.68 метра Karl ще има пет врати, до пет седалки и ще предлага най-големите достойнства на Opel по умен и много практичен начин. Той ще бъде новият базов модел в гамата на Opel.

Името Карл изразява почит към един от синовете на Адам Опел, който е основател на компанията през 1862 г. Докато Адам е направил Opel най-големия производител на велосипеди в Германия, неговите синове Карл, Вилхелм и Фридрих стартират автомобилната история на компанията през 1898 и произвеждат своята първа кола на следващата година.