fbpx Opel представя най-новия си концепт Monza | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel представя най-новия си концепт Monza

етикети

 

Opel представя най-новия акцент в своята гама с авангардната концептуална студия Monza, ще отбележи своята световна премиера в рамките на Международното автомобилно изложение във Франкфурт през септеври.
Концептуалният модел Monza е по-нататъшно развитие на дизайнерския език на Opel. Ударението, поставено върху дизайна е видимо в оформлението на предната част на студията. Ниската стойка с плавни линии, ясно очертаните форми на предния капак и впечатляващото изпълнение на светлините се обединават, придавайки на автомобила допълнителна доза ярка самоувереност. Надлъжният ръб върху предния капак например се е сдобил с подчертана триизмерност и по този начин е доста по-добре изразен, докато напречната хромирана лайстна, носеща емблемата на Opel, вече се извива нагоре с малки чупки в краищата. Двете характерни “остриета” под предните светлини също допринасят за динамиката.

Концепта отдава дължимото на първообраза в лицето на Opel Monza Coupé, произвеждан в периода между 1978 и 1986 година. При него също са съчетани елегантна, динамична стилистика и интелигентни, функционални решения, предоставящи удобства за водача и пътниците. Приликите между двата автомобила изпъкват в елементи от дизайна като големите остъклени площи и ниско разположената линия на долния ръб на прозорците.