fbpx Все повече компании търсят интегриране на софтуерни решения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Все повече компании търсят интегриране на софтуерни решения

Все повече фирми от малкия и средния бизнес търсят софтуерни решения, което да повишава тяхната конкурентоспособност. Това констатира консултантската компания Balkan Services се нареди сред 5-те най-големи интегратора на софтуерни системи по приходи от продажби на лицензи и услуги от приложения за управление и анализ на бизнес процеси. Забелязва се устойчиво нарастващо търсене на специализирани услуги за проектиране и внедряване на решения за управление. Освен това се търсят е интегрирани решения за цялостно управление на бизнеса - ERP+BI+CRM+IT поддръжка+EU финансиране и т.н. А факта, че бе прието предложението на BASCOM по новата Оперативна програма да се финансират и Cloud решения, допълнително ще разшири пазара на софтуера в тази посока.

За това говорят и данните за изминалата фискална година, според които през 2015 г. компанията отбелязва 17% ръст на приходите от услуги, а само през първото тримесечие на 2016 г. се отчита 14% увеличение на продажбите в сравнение със същия период на 2015 г.

Сред клиентите на фирмата са и големи разпознаваеми брандове. Най-новият продукт на компанията Vendromedia представлява решение за централизирано управление на електронни дисплеи с рекламно видео съдържание. Уеб базираното приложение е реализирано върху Android и позволява отдалечено управление на видео съдържание на множество устройства.