Оpel стартира нов дизайнерски конкурс за студенти

Всекидневната стая е основната тема на уникалния нов конкурс за дизайн, търсещ използването на възможностите на социалните медии и мрежи като инструмент в създаването на дизайна на бъдещите автомобили. Въпросът на Opel/Vauxhall към студентите-участници в интерактивния конкурс, провеждан съвместно с интернет-сайта Car Design News е “Какъв според вас е стилът на нашата всекидневна?”

Конкурсът, който стартира от 11 октомври предвижда участие на студенти в европейски учебни заведения по дизайн и включва както вътрешен, така и външен дизайн като втора фаза. Кулминацията ще бъде представяне на работите на финалистите и обявяването на двамата победители в рамките на международното автомобилно изложение в Женева през месец март 2011 година.

В първия, интериорен етап, студентите ще създадат автомобилно вътрешно пространство, отразяващо идеята за “всекидневна в движение“. Изискването към тях е да подчертаят еднакво добре в своите разработки както емоционалната, така и рационалната страна на марката Opel и нейния стилистичен език, който компанията описва с мотото “пластична артистичност и германска прецизност».

Журито, съставено от дизайнери на и други водещи професионалисти в сферата на дизайна ще дават своето мнение следвайки напредването на конкурса и развитието, което търпят отделните проекти. Интериорната фаза от надпреварата ще приключи на 10 декември, когато постъпилите предложения ще бъдат замразени и по тях няма да могат да се правят повече промени.

Трите най-добри предложения, избрани от членовете на журито впоследствие ще бъдат използвани в качеството на задания за втория, екстериорен етап от конкурса, чиито старт ще бъде даден в началото на 2011 година.

Наградата за спечелилия първо място в интериорния етап студент ще бъде платен стаж в дизайнерския център на Opel/Vauxhall в Рюселсхайм, Германия.

Повече информация на www.cardesigncontest.com
 

 

Facebook comments