fbpx "Оргахим" навърши 118 години | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

"Оргахим" навърши 118 години

Най-дълго съществуващата, работеща и до днес компания за производство на бои и лакове в България - "Оргахим" АД – навършва 118 години от създаването си.
Предприятието отчита износ за над 30 държави през последните 15 години по света и най-голям дял от българския пазар.
За миналата година дружеството е произвело над 30 милиона кг. продукция: бои за стени и тавани, за дърво и метал, мазилки и др.
„Оргахим“ е един от флагманите на промишлената традиция в България и ние сме горди да поздравим с годишнината хилядите работили и работещи в нашето предприятие, както и милионите потребители в страната и по света“, каза Момчил Бояджиев – изпълнителен директор на „Оргахим“ АД.
Компанията е амбицирана през тази година да разкрие нови работни места и да разшири пазарния си дял. След 118 години „Оргахим“ продължава да търси най-новите технологии и да прилага най-високите екологични стандарти.
"Оргахим" АД е създадена през 1901 г. и днес е една от най-големите и иновативни химически компании в Югоизточна Европа. Произвежда 3250 продукта вододисперсионни бои, декоративни мазилки, грунд, емайллак, лакове за дърво, масла, специализирани индустриални продукти и продукти за авторепаратура. Компанията е лидер на българския пазар в сектор „Тониране“, с близо300 машини за тониране в цялата страна.