fbpx Технологиите са катализатор на технически просперитет | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Технологиите са катализатор на технически просперитет

 

Дигитална (не)конференция София 1.0 (The Digital UnConference Sofia 1.0, привлече повече от 1200 участници, над 40 лектори и над 20 партньори, които заедно дебатираха върху теми като технологии, иновации и тенденции. Конференцията беше разпозната като значима не само от ИТ обществото в страната, но привлече и участници от целия регион.

„Технологиите доказаха, че са катализатор за генериране на ръст и икономически просперитет, подпомагайки хората и бизнеса да успеяват в реализирането на пълния си потенция. А днес аз виждам истински огромен ИТ потенциал в България! Студенти, старт-ъпи, ИТ професионалисти и бизнес лидери използват най-новите приложения, които засилват производителността и благоприятстват развитието им. И гледайки напред съм сигурна, че дигитализирането ще продължи да носи допълнителни ползи за България и Европа”, заяви Мария Габриел, еврокомисар по цифрова икономика и общество, по време на събитието.

Електронното управление, дигиталните медии, гражданство, финанси, образование бяха само част от темите на (не)конферентните сесии, в които се стимулира активното включване на присъстващите участници от екосистемата и официалните гости, сред които бяха президентът Росен Плевнелиев, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС - Лиляна Павлова, Росен Желязков, председател на Държавна агенция „Електронно управление“. Резюмета от основните теми бяха обобщени и предадени на г-жа Габриел, за да се оптимизира политиката на европейското дигиталното общество.