fbpx Пловдивският панаир събира 291 фирми | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пловдивският панаир събира 291 фирми

Пловдивският панаир събира 291 фирми

етикети

Утре в 11.30 ч. в панаирното градче в Пловдив ще се открие традиционното пролетно изложение, което продължава до 16 май.
През тази година участват 291 фирми и експонати от 23 държави – Австрия, Беларус, България, Великобритания, Германия, Гърция, Индия, Индонезия, Испания, Италия, Китайски Тайпе, Косово, Полша, Република Молдова, Румъния, Словашка република, Сърбия, Турция, Унгария, Франция, Чешка република, Швейцария, Япония. С официални участия се представят държавите Индонезия, Полша и Унгария.

„Бизнесът среща бизнеса” е новата формула на изложението през тази година, за разлика от досегашната практика, при която то беше ориентирано към стоки и услуги за крайния потребител. Големите панаири в Европа също са ориентирани към специализирана публика, което, според организаторите, е начин да се осигури по-добро представяне на стоките и услугите за масова употреба, както и на машините и технологиите за тяхното производство.

В рамките на изложението през тази пролет са организирани 10 специализирани изложби, като за първи път ще се проведе и конкурс „Избор на потребителя” и дни на кафето.

Конкурсът „Избор на потребителя” ще се проведе в няколко основни раздела – месни продукти, млечни продукти, консерви, хляб и сладкарски изделия, пиво и кафе.

В официалната програма на изложението са включени няколко тематични семинара и кръгли маси, както и българо-турска кооперационна борса.