fbpx „Арена на дамския бизнес“ представя как жените може да са успешни предприемачи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

„Арена на дамския бизнес“ представя как жените може да са успешни предприемачи

На 8 юни в Интер Експо Център предстои първото по рода си събитие за жени предприемачи –  „Арена на дамския бизнес“. Във форума ще се включат дами със стартиращи бизнеси, които ще представят своите идеи. Те ще имат възможност да намерят подкрепа в представителите на различни финансиращи институции – банки, небанкови фондове и др., които също се включват във форума. Той е подходящ и за всички, които искат да открият нови партньори и хоризонти за своите проекти.

„Арена на дамския бизнес“ е платформа за жени предприемачи, които имат нужда от допълнително финансиране, партньорство, менторство или друг вид подкрепа, за да осъществят своя бизнес план. Богатата програма на форума включва четири тематични панела, по време на които дамите ще представят и аргументират своите бизнес идеи в следните направления:

  • Здраве и красота
  • Търговия и услуги
  • Дизайн и творчество
  • Социално предприемачество и лично развитие

Всеки от панелите ще бъде открит от вдъхновяваща дама, доказан професионалист в своята сфера. Сред тях са утвърдени имена с успешни бизнеси като Тяна Пресолска, Биляна Тончева, Иванка Шалапатова. Те ще разкажат какво е да си  бизнес дама и ще споделят за предизвикателства, които са преодолели по пътя си. Останалите дами, които ще се качат на сцената на форума, ще представят по иновативен и атрактивен начин своите бизнес планове, както и конкретните стъпки, които са планирали, за да ги осъществят. Някои от тях вече са стартирали и търсят партньори, а други имат нужда от допълнителна подкрепа, за да поставят основите на собствен бизнес.

Част от дамите, презентатори в панелите, са преминали през менторската програма на Гена Събева – предприемач с над 30-годишен опит и председател на Бизнес лейди клуб „Женско предприемачество“. „Няма да показваме нашите продукти. Идеята е на сцената на „Арена на дамския бизнес“ да излязат само и единствено дами, които търсят подкрепа, съдружие, финансиране, партньорство. Ако желаете да се вдъхновите и да видите какво прави жената на XXI век и какви идеи и желания за бизнес има, то може се включите в публиката.“, споделя Гена Събева.

Именно краят на менторската програма е провокирал необходимостта от провеждането на подобен тип събития, които да дават знания, да вдъхват кураж да бъдещите бизнес дами и да им помагат да открият необходимите финансови инструменти. Важно място в програмата заемат и планираните b2b срещи  след всеки панел, по време на които дамите с бизнес идеи ще се срещат с представители на финансиращи институции, банки и фондове, за да търсят заедно начин за партньорство.

„Арена на дамския бизнес“ ще се проведе на 8 юни (вторник) от 10.00 до 18.30 ч. в Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе“ 147. Билет може да вземете ТУК