fbpx Ще има повече защита за потребителите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ще има повече защита за потребителите

Ще има повече защита за потребителите

След приключване на зимния сезон ще анализираме всички открити нередности и ако се налага ще предложим законодателни промени в нормативните актове, които касаят потребителската защита. Това каза заместник министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов по време на кръгла маса, част от програмата на изложението „Ваканция и СПА експо“. В него участваха представители на Комисията за защита на потребителите, Българската агенция за безопасност на храните, Министерството на здравеопазването, туристическия бизнес и неправителствени организации в туризма.
Според зам.-министър Маринов темата е важна, защото касае имиджа на страната ни и провеждането на един спокоен и успешен летен сезон. Вероятно през март ще се проведе среща между представители на МИЕТ, КЗП, БАБХ, НАП и всички контролни органи с отношение към защитата на потребителите в туризма. Дискусията ще даде междинен отчет за откритите нередности в областта на потребителската защита в туризма и необходимостта от законодателни промени.
Защитата на потребителите в туризма ще бъде тема и на специална дискусия, която организира КЗП по повод деня на потребителите 15 март, съобщи председателят на комисията Веселин Златев. През 2011 г. КЗП се е произнесла по 27 случая за нелоялна практика с обекти и дейности в туризма. Акцентите за 2012 г. в работата на КЗП ще бъдат вярност и качество на предоставяната информация до потребителите, така че да бъде защитено правото им на информиран избор.