Отново потвърждение за сигурността на Volvo

Независимите организации в САЩ – IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) и HLDI (Highway Loss Data Institute), които изследват произшествията по магистралите публично обявиха в резултат на собствено проучване, че оборудваните с автоматични програми за предотвратяване на сблъсъци автомобили наистина избягват катастрофи при ниски скорости и така спестяват разходи на застрахователите.
HLDI похвали специално системата City Safety на Volvo, при която автоматично се прилага 100% от спирачната сила. Системата действа при скорост по-ниска от 35 км/ч и е подходяща за използване при силен трафик, когато могат да се избегнат или ограничат сблъсъци с ниска скорост.
При сравнение между XC60, който чрез системата City Safety серийно спира сам, със средноразмерни премиум SUV от други марки, HLDI установи, че претенциите за отговорност при имуществени щети е паднала с 27%, за телесни повреди – с 51% и за сблъсъци - с 22%. Системата на Volvo City Safety е внедрена още в новия S60, както и в моделната гама 2012 на S80 и XC70.
След представянето на City Safety, от Volvo обявиха, че обръщат вниманието си към избягване на други видове катастрофи. В момента на преден план за тях са пешеходците и животните. На разположение са XC60 и S60, оборудвани със системата Pedestrian Detection, която чрез камера може да разпознава до 64 пешеходци. При евентуална катастрофа спирачките се задействат, за да се избегне удар. Volvo разработват и система, която да помага на водачите да избегнат удар с животни.

Facebook comments