fbpx Новият Opel Astra ще бъде в дилърствата в средата на годината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Opel Astra ще бъде в дилърствата в средата на годината

Водеща снимка
Да

Новият Opel Astra ще бъде в дилърствата в средата на годината

етикети

Официално бе отбелязано производството на новия модел Opel Astra в завода в Рюселсхайм в Германия. Към днешна дата вече са произведени около 500 автомобила. През следващите месеци новото поколение на Opel Astra ще бъде ключов момент в офанзивата за електрификация на марката. Astra се очаква да пристигне в дилърствата и при клиентите си в средата на годината. Моделът ще се предлага и като plug-in хибрид. През 2023 г. изцяло електрическата Astra-e ще завърши гамата.

Новата Opel Astra е дизайнерски шедьовър на марката. Моделът е изключително динамичен, с изчистени, равни повърхности, детоксикирани от излишни елементи и носещ новото лице на марката – Opel Vizor. Astra прави ясно изявление относно технологиите и асистиращите системи, които внася в компактния клас. Иновации, с които клиентите са запознати само при автомобили от по-високите сегменти. Един акцент от обширното портфолио е най-новата версия на адаптивното осветление Intelli-Lux LED® Pixel без отблясъци. Системата идва директно от флагманите на Opel Insignia и Grandland и с нейните 168 LED елемента е лидер в компактния и средния клас.

Скок във времето е и интериора на новото поколение Astra. С напълно цифровия кок пит Pure Panel аналоговите инструменти остават в историята. На тяхно място, новият интерфейс човек-машина (HMI) със свежа, модерна графика предлага на клиентите изчистено, по-интуитивно изживяване. Управлението става посредством изключително широк сензорен екран. Освен това важни настройки като климатичния контрол все още могат да се избират директно само чрез няколко превключвателя. Никога досега Opel не е бил толкова интуитивен и лесен за управление като новата Astra.

Изключителният комфорт на седене в новия модел от компактния клас също е стандарт за автомобилите на Opel. Предните седалки, разработени от екипа, са сертифицирани от AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) отговарящи на високи ергономични стандарти, правещи удоволствие шофирането на дълги разстояния. Водачът на Astra е подпомаган от най-съвременни асистиращи системи, като head-up дисплей и до 360-градусов изглед, наречен Intelli-Vision.