fbpx Пирин Ултра 2019 отново събира най-добрите скайрънинг състезатели в света | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пирин Ултра 2019 отново събира най-добрите скайрънинг състезатели в света

Четвъртото издание на ултрамаратона Пирин Ултра ще се проведе от 20 до 23 Септември в Пирин Планина. България посреща световния елит в Скайрънинга и общо 500 състезатели от 39 държави по света. Старт/Финалът на състезанието ще бъде на централния площад в гр. Банско, а тазгодишното издание на надпреварата ще предостави на участниците 3 трасета – 160км, 66км и новото – 38км. Дистанцията от 66км, с лимит за преминаване 17 часа, за втора поредна година ще бъде част от Световните серии по Скайрънинг, а новото трасе с дължина 38км и денивелация от 2650м, ще отведе състезателите до първенеца на Пирин планина – вр. Вихрен. 

Официалното откриване на събитието ще бъде на 21 Септември 2019г., в 18:00 часа на централния площад в гр. Банско. По време на церемонията ще бъдат представени и елитните атлети, които ще вземат участие в състезанието. Официални лица от страната, както и делегати и фотографи от Световната федерация по Скайрънинг също ще са част от гостите на състезанието. Стартът на предизвикателните 160км, ще бъде даден в полунощ на 20 срещу 21 Септември. Бегачите ще имат на разположение 50 часа за преминаването им. Участниците на Трасе В – 38км ще стартират на 21 Септември в 08:00 часа. Лимитът за преминаването на Трасе В, пък е 12 часа.

Стартът от Световните серии по Скайрънинг – Трасе Б 66км ще бъде даден на 22 Септември отново в 08:00 часа. На старта застават имена като Рагна Дебац, Нуриа Домингез, Андре Джонсон, Ханс Намбергер, Раул Бутачи . България ще бъде представена от водещите бегачи Антония Григорова и Кирил Николов-Дизела. От началото на сезона двамата се движат сред първите 10 най-добрите състезателя в света на Скайрънинга.

От центъра на планинското градче, всички участници ще се отправят към предизвикателните пътеки на Пирин планина. Екипи на 9 подкрепителни пункта (х. Безбог, х.Демяница, х.Пирин, х.Беговица, х.Загаза, с.Сенекос, х.Яворов, х.Бъндерица, х. Вихрен) ще подпомагат бегачите в битката с трасето и безмилостния терен.
Движението на всички участници ще бъде следено на живо на широк екран в базовия лагер на състезанието, разположен на централния площад в гр. Банско, посредством GPS система за проследяване.Онлайн, движението на бегачите ще може да се следи и на официалния сайта на състезанието тук:  http://www.pirinultra.com/live-novini.

На Старт/Финала ще бъде обособена и Експо зона, където водещи български и чуждестранни компании в света на аутдор спортовете, ще представят своите продукти и услуги.

Награждаването на призьорите по Трасе Б 66км - Migu Run Skyrunner® World Series Pirin Ultra 2019, ще се състои на 22 Септември 2019г от 18:00 часа. Победителите в късата дистанция – 38км, ще бъдат отличени на 21 Септември в 18:30 часа, а първенците на най-дългото трасе – 160км ще бъдат наградени на 23 Септември 2019г., в 10:00 сутринта.