fbpx Спреят Cicaplast B5 успокоява увредена кожа само за час | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Спреят Cicaplast B5 успокоява увредена кожа само за час

Водеща снимка
Да

Спреят Cicaplast B5 успокоява увредена кожа само за час

етикети

Драскотини, мехури и раздразнена кожа - това са проблеми, които ни съпътстват през целия живот, от най-ранно детство до третата възраст. Последните проучвания показват, че балансираният кожен микробиом помага за ускоряване на оздравителния процес, както и за овладяване на съпътстващите раздразнения.

Кремовете, които се прилагат директно, не винаги са адекватно решение, тъй като мястото може да бъде силно раздразнено или трудно достъпно. Затова La Roche-Posay представя новия спрей Cicaplast B5, който е лесен за нанасяне и помага за бързото възвръщане на комфорта на раздразнената и/или увредена кожа.

Това е спрей, който не изсушава кожата и помага за поддържане на баланса на кожния микробиом, екосистемата от микроорганизми, които живеят естествено върху кожата и влияят върху нейната защита.

Спреят Cicaplast B5 облекчава раздразненията и подобрява функцията на кожната бариера с 53% в рамките само на час след нанасянето. Установено е също, че намалява зачервяването с 24%, сухотата с 40% и лющенето на кожата с 81% само за 15 минути.

Cicaplast B5 спрей не съдържа алкохол или изсушаващи кожата съставки. Той е предназначен както за деца, така и за възрастни, поради хипоалергенните си свойства. Има лека текстура, попива бързо и не оставя следи. Най-голямото му предимство е, че може да се прилага на труднодостъпни места, благодарение на помпата, която го разпръсква на голяма площ. Нанасянето без докосване на увредената кожа също намалява риска от замърсяване.

 

Дерматологът доц. Д-р Дърленски дава и няколко съвета, ако има наранявания на кожата

- При падане и нараняване на кожата например, първо е задължително измиване на раната с хладка вода и нежно измиващо средство, което да предостави добра среда за зарастването ѝ. 

- При изгаряне у дома, първата реакция е на мястото на изгарянето да се постави омазняващо средство. След това да се направи задължителна конуслтация с дерматолог като допълнително може да се предпишат епителизиращи продукти.

- Използването на продукти, съдържащи пантенол при състояния на изгаряния (слънчеви и термични) и състояния с нарушаване на кожната бариера, напр. лечение с кортикостероиди, генетични състояния и други е добро.

- Спрей или балсам? Правилото, което всички дерматолози спазваме е:  балсам на сухите зони и спрей на мокри/влажни повърхности.