fbpx Къде да почиваме това лято? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Къде да почиваме това лято?

С покачването на температурите навън, все повече мечтаем за плаж, море, коктейли и горещи изживявания. Идеи затова къде да отидем през летния сезон и това да ни излезе колкото се може по-изгодно, дават експертите от eSky.

В повечето случаи, когато говорим за море, българите предпочитат родното Черноморие, Гърция или Турция. До Варна този летен сезон може да се стигне на атрактивната цена от 36 евро за двупосочен полет. Полетите се оперират от две авиокомпании и има много възможности като часове. Може да се комбинира ранен сутрешен полет на отиване, с който още сутринта вече ще сте на плажа и вечерно връщане обратно към София. До Бургас цените на самолетните билети започват от 59 евро. В сравнение с миналата година, се наблюдава ръст от около 12% на вътрешните полети, което показва тенденцията да се избягват задръстванията и да стигаме до морето за под 1 час.

Гърция също посреща доста българи в летния сезон, който там стартира по-рано и завършва по-късно. Атина ни очаква с изключителното предложение за двупосочен полет, започващо от 20 евро. Освен, че градът е прекрасен, подходящ както за почивка, така и за екскурзионна програма, той е и отправна точка към други гръцки дестинации. С вътрешен полет може да се стигне и до набиращите все повече популярност острови. Полетите до тях от София обикновено са с прекачване и все пак са удобни и спестяващи многото часове в път с автомобил и ферибот.

Полети до Пафос, Кипър все още могат да се купят на цени от 30 евро за двете посоки. Кипър е подходяща дестинация за съчетаване на почивка с разходки до близки градове и културни забележителности.

Билетите за едноседмичен престой в Лисабон през юни стартират от 93 евро, а вътрешните полети до Порто започват с цени от 13 евро в посока. Валенсия пък може да бъде посетена с билети от 55 евро, за Малта цената е подобна – от 53 евро.

Горещи предложения за директни полети има и до Турция, като Анталия може да предложи за всекиго по нещо – море, екскурзии, прекрасна природа и обслужване от най-високо ниво.

За търсещите по-екзотична дестинация за лятната си почивка, предложенията за Тунис започват от 212 евро.
Която и дестинация да изберете, резервирайте своевременно както самолетните билети, така и хотелското си настаняване, за да можете да се възползвате от най-изгодните цени. Не забравяйте да изготвите и застраховка за престоя си извън страната, за да пътувате спокойно, съветват експертите.