fbpx Кои ще са най-посещаваните дестинации за празниците? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кои ще са най-посещаваните дестинации за празниците?

Кои ще са най-посещаваните дестинации за празниците?

Както всяка година, много българи ще пътуват за коледно-новогодишните празници извън страната и много ще се завърнат в родината, за да празнуват със своите близки. Кои ще са най-посещаваните дестинации, откъде се връщат най-много българи и има ли промяна спрямо миналата 2018 година, данните обобщават експертите в самолетните пътувания eSky.

Анализираният период на отпътуване е между 20 и 31 декември и връщане между 26 декември и 5 януари, тъй като 3 януари е петък и повече хора биха могли с отпуска да ползват и почивния уикенд, удължавайки своята ваканция.

В топ 3 най-посещавани държави са Великобритания, Германия, а Италия и Испания си поделят трето място – с еднакъв брой закупени билети за периода. На четвърто и пето място по посещаемост попадат съответно Австрия и Франция.

Разглеждайки ги по градове, безспорният фаворит с над 17% закупени самолетни билети от общия брой е Лондон, със средна цена от 79 евро. Всяка година градът е предпочитан от сънародниците ни, заради многото българи, които живеят там и техните близки, които пътуват, за да посрещнат заедно празниците.

Вторият най-посещаван град определено е изненада – става дума за Виена, която за същия период през 2018 година е била на 13-то място. Обяснението е просто – нискобюджетна авиокомпания, която стартира полети от България, доведе до конкуренция и изгодни цени.

Третото място е за Франкфурт, следван от Меминген (отправна точка за Мюнхен), Милано, Берлин, Париж, Барселона, Брюксел и Мадрид.

За празниците по обратното направление – от чужбина към България са най-много закупените билети от Германия (18.6%), Италия (16%),  Великобритания  (15.9%), Испания (10.9%) и Холандия (7.3%).

Ако се колебаете дали да не отскочите до някоя близка дестинация в Европа, за да прекарате празниците, все още могат да се намерят изгодни самолетни билети, коментират от eSky.