fbpx Вкусно с DOMA - като у дома | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Вкусно с DOMA - като у дома

Обичате ли онези сладки на баба или мама, с чийто аромат се изпълва цялата къща, докато ги приготвят, а после се топят в устата...? Всеки от нас има такива любими изкушения - някои останали и до днес от детството, други носещи спомени, трети събиращи семейството на сладки приказки.

А сега си представете мързелив неделен следобед, в който чашата с ароматно кафе чака своята компания. Е, след неделния обяд е време да подсладим душата и ние избираме сладостите на българската марка DOMA. Имаме няколко причини, заради които именно предпочитаме тях: вкусни, приготвени със селектирани висококачествени суровини и напомнят точно тези на мама и баба.

Сладка история

Знаете ли, че производството на продуктите DOMA се намира в Самоков, сред чистия въздух на Рила планина? Знаете ли, че всичко започва с разработването на рецепта за сладки, като основният стремеж е създаването на продукт, носещ характерния за домашните сладкиши вкус. Онези вкусни сладки на мама, изпълващи дома с аромат и уют, които производителите от DOMA кръщават Dolce della mamma. Защо с италианско име? Защото фабриката още от самото начало е оборудвана с най-съвременни италиански машини.

“Звученето на името много ни хареса, но впоследствие решихме да го съкратим, използвайки първите две срички на “долче” и “мама” и така се роди добре познатото днес име DOMA. На всички славянски езици това е
думата за дом и пасна добре на нашата идея създаване на продукти в индустриални условия, но с характерния домашен вкус”
, казват производители от семейната компания “Си Комерсиал 7” ЕООД, създадена точно преди 30 години - през 1991 год.

Висококачествени суровини

От DOMA са горди, че всички суровини, които влагат в производството са специално селектирани и от доказани доставчици, като например, пресни яйца от подово отглеждани кокошки от български производители, висококачествено фино какао, мазнини с доказан произход и производствен процес съобразно
RSPO сертификата.

Мармаладите и конфитюрите, които ползват са също от български производител с 45% минимум съдържание на
сухи плодове. Няма да откриете грам трансмазнини, както и съдържание на ГМО. Освен това всички произвеждани продукти са без изкуствени оцветители и ароматизатори.

Чист етикет

DOMA лансират и новата си линия продукти “Чист етикет”, при която може да оставите притесненията, възникващи от консумацията на пандишпанови изделия. В тази линия са включени продукти с намалено съдържание на захар, без консерванти, без изкуствени оцветители и ароматизатори.

Всички продукти са резултат на непрекъснато търсене на баланс между добър вкус, полезно хранене и устойчиво развитие. Те носят сладостта, която създава вкусни моменти и топли спомени.
В производството на всяко едно от домашно приготвените швейцарски рула, пандишпанови сухи пасти, кексове и бисквити е залегнала основната стратегия на DOMA - балансирано хранене, защита на природата и подобряване на живота.