fbpx Почти 30 еко проекта кандидатстват за грантове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Почти 30 еко проекта кандидатстват за грантове

Почти 30 еко проекта кандидатстват за грантове

Близо 30 екологични проекта събра шестото издание награнтовата програма на Мтел. В продължение на един месец – до 22 април, неправителствени организации и читалища изпращаха своите кандидатури, насочени в областите опазване, поддържане и възстановяване на местообитания или популации на видове и насърчаване и популяризиране на практики за биологично земеделие.

Събраните кандидатури ще преминат през три етапа на оценка, като ще бъдат оценявани качеството на проекта, заложения бюджет, очакваните резултати, ефект и капацитет на организацията. На финалния трети етап Комисия за разпределяне на средствата ще определи проектите, между които да бъде разпределен общия бюджет от 50 000 лева. В комисията участие взимат представители на медии, неправителствени организации, общественици. Максималната сума, която ще бъде предоставена за безвъзмездно финансиране на един проект е 15 000 лева.

Дарителската програма се осъществява със съдействието на фондация „Помощ за благотворителността в България“ и цели да финансира малки, но значими екологични проекти. Спечелилите финансиране проекти, в тазгодишното издание на програмата, ще бъдат обявени публично в края на май.