fbpx Подготовката за туристически сезон 2021 трябва да почне от септември | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Подготовката за туристически сезон 2021 трябва да почне от септември

Водеща снимка
Да

Подготовката за туристически сезон 2021 трябва да почне от септември

етикети

Данните от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) за Обзор показват, че през периода от 1 юни до 15 август пренощувалите туристи са над  27 хил., като основната част от тях - над 17 хил., са български граждани. В същия период в общината са отчетени гости от Румъния - над 5300, от Германия - повече от 2400, както и от Полша, Украйна, Чехия и Белгия. Според статистиката от ЕСТИ от началото на летния сезон до 15 август в община Несебър общият брой туристи в местата за настаняване е над 256 хил. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с бизнеса в Обзор. В дискусията участваха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и кметът на община Обзор Христо Янев.

От септември започваме да работим по подготовката за летен сезон 2021, посочи Николова. През следващия месец ще бъде съставен Консултативен съвет, с който ще се подготви екшън план за действие за предстоящия зимен сезон и Лято 2021. Той ще е под мое ръководство и в него ще участват експерти и представители от бранша, уточни още министърът. Тя подчерта, че трябва да се работи съвместно и още отсега да бъдат очертани конкретни мерки и стъпки, които да изпълняваме. По думите на вицепремиера следващата седмица се предвижда да започне излъчване на клипове в социалните мрежи на малко познати места, което очакваме да популяризира тези обекти и това да повиши посещаемостта им през следващия летен сезон. Рекламата през социалните медии е много бърза и достига до много хора, коментира министър Николова.

За сезон 2021 трябва да се запази и безкомпромисното отношение към мерките за безопасност, подчерта вицепремиерът. И допълни, че и в момента се следи стриктно за спазване на указанията за дейностите в местата за настаняване, като тя лично посещава обектите, за да се увери в това.

На Южното Черноморие няма доказан случай на COVID 19 и това послание трябва да е част от рекламата за следващия сезон, каза Вълчо Чолаков. И уточни, че е важно това да се знае, защото е доказателство, че се спазват правилата и дестинацията е сигурна.