fbpx Подготвят "Ваканция и СПА Експо" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Подготвят "Ваканция и СПА Експо"

Подготвят "Ваканция и СПА Експо"

За настоящата година правителството е предвидило 18 млн. лв. за национална реклама на целеви пазари и политики в туризма. В тази връзка Министерски съвет прие две решения за създаване на работни групи за привличане на инвеститори и оптимизиране на административните процедури и координация на големи инвестиционни проекти в туризма.

Това е само едно доказателство за убедеността на правителството във важната роля, която има туристическата индустрия, каза заместник-министърът с ресор туризъм Бранимир Ботев на пресконференция за 31-то издание на Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо“ 2014, което ще се проведе от 13 до 15 февруари 2014 г. в Интер Експо Център - София.

Проявата е едно от водещите изложения на Балканите, заедно с международното изложение EMITT (East Mediterranean International Travel & Tourism Exhibition) в Истанбул, където преди седмица страната ни се представи с два щанда – общотематичен и за ски туризъм. В рамките на изложението България получи и най-високото отличие за най-добър щанд на EMITT 2014. Наградата е определена в изключителна конкуренция с националните щандове на 71 страни и още 150 провинции и региони.

Тази година, щандът на България ще бъде с площ 150 кв. м., която е най-голямата от досега заеманите от Министерство на икономиката и енергетиката. На изложението се очаква да се представят 26 съ-изложители (туристически браншови, продуктови, професионални организации, асоциации, сдружения и други), които ще представят своите райони с информация за разнообразните си възможности за туризъм и с различни атракции, който ще бъдат включени в анимационната програма на изложението.

Другият важен акцент е участието на министерството в дискусионната програма на форума, в която ще се проведе „Годишна среща на МИЕ с представителите на местната власт“ и дискусия на тема „Балнео и СПА туризмът – стратегическият потенциал на България“, съвместно с Български съюз по балнеология и СПА туризъм. По време на изложението, се очаква да бъдат проведени работни срещи с представители на Алтайския край за засилване на сътрудничество в областта на туризма между двете страни.

 

Facebook коментари