fbpx Нови HDR устройства от SONY с изключително визуално изживяване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

CES 2017, Лас Вегас

Нови HDR устройства от SONY с изключително визуално изживяване

Щандът на Sony на изложението CES 2017 показва най-новите предложения и инициативи на компанията, фокусирайки се основно върху продукти, които чрез HDR (High Dynamic Range) технологията вдигат значително стандарта за качество на картината. Посетителите на щанда ще имат възможност лично да се докоснат до широк спектър от продукти на Sony – от предложения за домашно забавление като 4K HDR телевизори и аудио оборудване, което възпроизвежда детайлен, триизмерен звук, до камери, проектори и конзоли за игри – всички те създадени, за да разширят начините, по които хората се наслаждават на съдържанието, което харесват, и това ги кара да се вълнуват.

Домашно забавление и звук 

Новата A1 серия BRAVIA OLED телевизори събира най-доброто от уникалните технологии на Sony за качество на картината, включително 4K HDR процесора X1™ Extreme, наличен във флагман серията ZD9 на Sony. X1 Extreme, който подчертава визуалната привлекателност на 4K HDR съдържанието, използва пълния потенциал на самоизлъчващите OLED панели, възпроизвеждайки дълбоки черни и светли нюанси, които по-истински пресъздават изображенията от реалния живот. Серията A1 е оборудвана и с уникалната технология на Sony Acoustic SurfaceTM, чрез която звукът се излъчва директно от екрана на телевизора и това елиминира нуждата от високоговорители, които обикновено се поставят по периферията на екрана. Благодарение на това, серията е с дизайн и форма без високоговорители и без стойка. Тъй като звукът се излъчва от екрана, картината и звукът стават едно, повишавайки реализма на кадрите пред зрителя. Нещо повече, можете да се насладите на идеално зрителско изживяване от всеки ъгъл на всекидневната си, благодарение на комбинацията от OLED панела с широк ъгъл на видимост и Acoustic Surface технологията, която слива в едно картина и звук.

В сферата на аудио оборудването Sony ще представи набор от нови продукти, снабдени с модерни технологии, с които потребителите ще се насладят на въздействащата сила на 4K HDR. Сред тях е и новата флагман  компактна тонколона на Sony HT-ST5000. Този модел поддържа не само Hi-Res, но и новото поколение Dolby Atmos® 3D съраунд звуков формат,  който издига звуковото внушение на ново ниво.

Наред с това, Sony ще покаже и сдвояването на аудио продуктите си с безжична връзка*1  и 4K HDR телевизорите си с Android TV, които са съвместими с Google Home, благодарение на Google Assistant. С елементарна гласова команда потребителите могат лесно да стриймват музика през свързани аудио устройства в различни стаи или да ползват YouTube TM и други музикални услуги на телевизора си.

Фотографски продукти и решения

В сферата на фотографията от Sony работят по това да предоставят пълната гама от технологии и решения - от светлинни източници, обективи и сензори до обработка на изображенията, IP предаване и показване. Тази година ще бъдат показани  основно фотографските продукти на компанията, предназначени за крайните потребители.

Новият лазерен проектор с ултра къс фокус VPL-VZ1000ES*2, обявен на CES 2017, може да се похвали с дизайн, спестяващ пространство, който спокойно може да се побере във всяка всекидневна, за да могат потребителите да се насладят на завладяваща 4K HDR картина на голям екран. Благодарение на обектива с ултра къс фокус, VPL-VZ1000ES може да проектира, поставен на разстояние само 6 инча*3 от екранната повърхност, затова няма опасност от сенки или препречващи силуети.