fbpx Илияна Захариева е новият председател на УС на IAB България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Илияна Захариева е новият председател на УС на IAB България

Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България, беше избрана за председател на Управителния съвет на IAB България (Interactive Advertising Bureau - най-голямото глобално сдружение на медии, медия и рекламни агенции, в дигиталния бизнес), а Мариан Найденов, изпълнителен директор на Prodesign, за зам.-председател. В качеството си на председател Илияна ще има задачата да управлява българския клон на най-голямото глобално сдружение на медии, медия и рекламни агенции, технологични компании и рекламодатели отговорни за дигиталния бизнес. Тя поема поста от Димитър Денев, директор „Маркетинг и комуникации“ в Банка ДСК.

Илияна Захариева има над 20 години опит в областта на комуникациите и маркетинга, а през последните 10 е директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България. Тя отговаря за всички комуникационни дейности на компанията, насочени към обществото и служителите.

По време на проведеното общо събрание на организацията бе избран и новият Управителен съвет в състав Добрин Йорданов, Business Operations Manager в Кока-Кола България, отговарящ за представянето на брандовете в портфолиото на компанията в България; Станимир Въгленов, директор „Онлайн издания и проекти“ в „168 часа“, който притежава дългогодишен журналистически и маркетингов опит; Сибина Григорова, управляващ редактор на „Булевард България“ и доказал се в българската медийна среда журналист; Йоана Панчева, изпълнителен директор на guts&brainsDDB и експерт с 15 годишен опит в индустрията; и Десислава Олованова, изпълнителен директор на McCann Sofia през последните повече от 7 години.

Новият управителен съвет ще работи в сътрудничество с останалите браншови организации и ще се грижи за спазването на световните стандарти на IAB Bulgaria, за да затвърди резултатите постигнати до момента и да надгради постиженията в развитието на интерактивния маркетинг в България. Организацията и нейното ръководство имат за цел да защитават интересите на бранша и да създават благоприятна среда за всички участници, което да доведе и до икономически просперитет за страната.