fbpx Последни иновации в бизнес анализите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Последни иновации в бизнес анализите

Нов мейнфрейм zEnterprise BC12 (zBC12) представя IBM. Той е създаден специално за прилагане на последните иновации в бизнес анализите, облачния и мобилния компютинг. По този начин IBM допълва своето порфолио от zEnterprise мейнфрейми с нови решения и подобрени софтуер и операционни системи, за да помогне на компаниите да обслужват по-добре клиентите си.
Новият zBC12 предлага на клиентите безпрецедентно качество на работа, гъвкавост и мащаби. Процесорът му е по-бърз – 4.2 GHz, а паметта му е два пъти по-голяма от тази на предшественика му – z114. Когато работи заедно с IBM DB2 Analytics Accelerator, zBC12 може да извършва бизнес анализи до девет пъти по-бързо, 10 пъти по-евтино, и с общо 14% по-ниска цена на усвояване от най-близкия си конкурент. Що се отнася до облачните изчисления – zBC12 може да поддържа до 40 виртуални сървъра на ядро.

IBM предоставя нова версия на zBC12, която е изцяло базирана на Linux - Enterprise Linux Server (ELS). Системата може да поддържа портфолио от над 3000 Linux приложения, а клиентите могат да я разширят с две нови решения - ELS for Analytics и Cloud-Ready for Linux on System z.
Новите хардуерни функции предоставят CPU и спестяване на пространство за съхранение на информация чрез компресиране на данни на сървъра. IBM представя и нови решения в областта на анализите и превенция на банковите и данъчните измами, част от които са новите софтуерни актуализации на  Cognos, SPSS, и DB2.

Чрез иновациите, представени от IBM, банките ще могат да предоставят по-добри мобилни услуги, застрахователните компании ще могат да предотвратяват фалшиви плащания, а правителствените организации ще могат да се свързват с гражданите и да ги обслужват чрез облачни структури. Благодарение на конзолата IBM OMEGAMON за z операционни системи компаниите ще могат по-ефективно да откриват проблеми, свързани с продуктивността в облачна среда и да намалят последствията върху бизнеса им.