fbpx New Bloom Winery е „Златната изба на България“ за 2017 г. на exporter.bg | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

New Bloom Winery е „Златната изба на България“ за 2017 г. на exporter.bg

Винарска изба New Bloom Winery спечели призът „Златната изба на България“ за 2017 г. на читателите на сайта exporter.bg Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.

„Избрахме гласуването чрез платформа в Интернет защото младите и активни хора на България, които формират винената култура у нас, са там“, каза при откриването на събитието Димитър Дженев, главен редактор на exporter.bg. В продължение на 6 месеца те гласуваха в платформата на сайта и със своите гласове подкрепиха идеята да бъдат наградени най-добрите изби – български и чуждестранни.

„Златната изба“ за нови идеи във винения туризъм отиде при Винарска изба Todoroff. Призовете бяха връчени от Лъчезар Борисов – заместник-министър на икономиката, на официална церемония в Народен театър „Иван Вазов“. Конкурсът „Златната изба“ се провежда под патронажа на Министерство на икономиката.
Призът „Златната изба“ за любима чуждестранна изба завоюва M. Chapoutier (Франция), представлявана у нас от Живко Енчев, сомелиер № 1 на България за 2017 г.
Победителите в надпреварата за любима българска и любима чуждестранна изба бяха излъчени с гласовете на читателите на exporter.bg.

За втори път тази година беше връчен приз “Златна изба” за предпочитана марка българско вино. Това отново стана с гласовете на читателите на exporter.bg и на ценителите на виното в социалните мрежи в специална апликационна форма към платформата за гласуване в сайта.
Incanto на Винарска изба Меди Вали е носителят на наградата „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино.

Още шест български изби ще бъдат отличени със специален диплом „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“. Това са: Винарска изба Шато Бургозоне, Винарска изба Катаржина Естейт, Винарска изба Едоардо Миролио, Винарна Орбелия,  Винарска изба Синтика и  Винарска изба Вила Юстина.
Те станаха призьори в ожесточена конкуренция между 130 от най-успешните български изби от малкия и средния бизнес, които предлагат продукцията си на винения пазар  у нас и в чужбина.

Още над 130 чуждестранни изби - модерното лице на Стария и Новия свят, влязоха в надпреварата за специалния приз „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.
Голямата награди спечели M. Chapoutier (Франция). Първите осем чуждестранни изби в класацията на читателите на exporter.bg бяха: M. Chapoutier, Moet & Chandon, Stobi, Babich, Chateau Angelus, Chateau Lafite-Rothschild, Chateau Latour и Domaine Laroche.

За провеждането на конкурса подпомогнаха Българска агенция за експортно застраховане, Винарска изба Едоардо Миролио, които предоставиха за вечерта високочествени вина, носители на международни награди. На Свинекомплекс Голямо Враново Инвест и  техните месни деликатеси от българско месо, които са с изключителни вкусови качества, на Юротим, на Дил Адвайзъри и на бутиковия хотелски комплекс Три Моунтинс, както и на медийните партньори Winebg.info и Goodwine.bg.