fbpx Дългоочакваният Windows 8 най-сетне вече на пазара | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Дългоочакваният Windows 8 най-сетне вече на пазара

Microsoft представи официално Windows 8 в световен мащаб. От днес потребителите и компаниите в цял свят ще могат да работят с новия, модерен потребителски интерфейс и много интересни приложения в Windows Store на повече от 1000 модела компютри и таблети, сертифицирани за Windows 8. Новата операционна система залага на персонализиран стартов екран, който дава лесен достъп до най-използваните приложения и съдържание, изцяло нов Internet Explorer 10, който е идеален за работа със сензорни екрани, Skype, вградени облачни възможности със SkyDrive и др.

Windows 8 ще се предлага в две основни версии – Windows 8 и Windows 8 Pro, като втората е предназначена за професионалистите и любителите на технологии. Той ще включва всички функции и характеристики на Windows 8, както и разширени функции за криптиране, виртуализация, управление на компютъра и др. За големите бизнес организации, Windows 8 Enterprise ще предостави нови възможности по отношение на мобилната продуктивност с функции като Windows To Go, DirectAccess и BranchCache, както и по-добра сигурност с функции като BitLocker и AppLocker. Част от глобалната премиера на Windows 8 е и Windows RT. Toй ще се предлага само като предварителна инсталация върху компютри и таблети с ARM процесори и ще даде възможност за впечатляващ живот на батерията на новите тънки и леки устройства.

У нас ще можем да работим с Windows 8 с избор от над 30 вида компютри и таблети. Старита устойства обаче също могат да се ъпгрейднат с новата операционната система. До края на януари 2013 г., потребителите, които имат компютри с инсталиран Windows XP, Windows Vista или Windows 7, могат да закупят и изтеглят онлайн Windows 8 Pro на приблизителна крайна цена 58,66 лв (еквивалент на 29,99 евро) . Потребителите с Windows 7 компютри, закупени между 2 юни 2012 г. и 31 януари 2013 г. в над 140 страни по света, могат да изтеглят Windows 8 Pro на цена от 29,32 лв.