Кампанията „Заедно за природата“ събра над 40 000 бирени опаковки за рециклиране

Кампанията „Заедно за природата“ събра над 40 000 бирени опаковки за рециклиране

Над 40 000 стъклени, пластмасови опаковаки от бира и кенове за рециклиране бяха събрани по време на кампанията „Заедно за природата“. В това число близо 2 тона стъклени бутилки за многократна и еднократна употреба.

Инициативата е част от политиката на Пиринско и Шуменско в партньорство с Екопак България за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност и има за цел да насочи вниманието към разделното събиране и рециклиране на бирени опаковки. Кампанията обхвана три града – София, Благоевград и Шумен, където близо 4000 души взеха участие.

Жителите и гостите на градовете бяха призовани да донесат максимален брой празни стъклени, пластмасови бутилки от бира и кенове за рециклиране (без значение от конкретната марка или цвят на опаковката) и срещу тях да получат еднократно комплимент от компанията под формата на продукти от техните марки.
Кампанията се провежда за трета поредна година и има за цел да насочи вниманието на обществото към опазването на околната среда, да насърчи разделното събиране и рециклиране на опаковки, както и да обърне внимание на ползите от бирения амбалаж за многократна употреба.

За една година (2017) Карлсберг България, с помощта на най-голямата компания за разделно събиране и рециклиране на опаковки – Екопак България - събра и рециклира близо 6 000 тона опаковки от стъкло, пластмаса, хартия, метал и дървесина. Благодарение на тези свои усилия успяват да спасят от изсичане над 13 хиляди дървета, спестяват над 13 млн. кВтч електроенергия, над 32 хиляди кубически метра вода и над 5 хиляди барела петрол. С тези действия намалят обема на депонираните отпадъци на градските депа с над 4000 куб.м и бяха спестени 1509,5 тона емисии на парникови газове, изчислени в еквивалент на въглероден диоксид.

Facebook коментари