fbpx Нова инвестиция за 30 млн. лева в Индустриална зона Костинброд | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Нова инвестиция за 30 млн. лева в Индустриална зона Костинброд

Заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова откри инвестиция на стойност 30 млн. лева на компанията „Ропласт груп“ АД в Индустриална зона Костинброд. Проектът включва нова административна сграда и разширение на производствената база на компанията.

Изпълнителният директор на „Ропласт груп“ АД Светлин Николчев обясни, че компанията вече оперира на пет континента, а в момента се проучват възможностите за застъпване на фирмата и към Антарктика. По думите му заради значителната автоматизация на процесите днес се произвежда много по-голям обем продукция за по-кратко технологично време. С последното разширение се осигуряват 30 нови работни места, като те вече надхвърлят 500 за цялата компания.

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов посочи че общината работи активно за изграждане на пътна връзка, която ще осигури по-добра свързаност между Индустриалната зона и град Костинброд. Трайков заяви още, че се подготвя проект за обособяване на индустриалните терени в града, като обща индустриална зона, която ще кандидатства за финансиране от Националния план за възстановяване и устойчивост.