fbpx Няма да слагат бариери в Слънчев бряг | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Няма да слагат бариери в Слънчев бряг

Няма да слагат бариери в Слънчев бряг

От 1 юни бариери в курорта Слънчев бряг няма да бъдат слагани. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма на среща с представители на отраслови и браншови организации в сектора. На срещата днес бе постигнато съгласие бизнесът да представи последните си предложения за корекции в проекта за нов закон за туризма в срок до 15 дни. Представителите на бранша приветстваха решението на правителството да се признават у нас шенгенските визи за посетители от Русия и Турция и предложиха другите визи на тези туристи да станат двугодишни. Бизнесът ще предостави на МИЕТ своите предложения как търговските ни представители и културните ни центрове зад граница да промотират по-добре България като целогодишна туристическа дестинация. До края на юни зад граница ще бъдат разкрити 16 офиса за допълнително издаване на визи. Сред важните пазари в това отношение са Русия, Турция, Казахстан и др.

По-рано през деня стана ясно, че катарското държавно дружество „Катара хоспиталити“ ще проучва възможностите за инвестиции в българския туризъм. Това е регламентирано в меморандума за разбирателство, подписан днес от заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и Хамад Абдалла Ал Мулла, изпълнителен директор на „Катара Хоспиталити“.
Българското правителство ще представи на катарското дружество възможностите за инвестиции в различни български градове и цялата информация за оценка и проучване на проектите. Правителството се ангажира също да предостави инвестиционни стимули за проектите в различни сфери на туристическия отрасъл. Съвместна комисия от двете държави ще следи за изпълнението на документа и ще насърчава сътрудничеството между двете страни.

 

Facebook коментари