fbpx Wizz Air цели да премахне половото неравенство в авиацията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Wizz Air цели да премахне половото неравенство в авиацията

Само 5% от пилотите в авиоиндустрията са жени и Wizz Air се ангажира да разруши стереотипите, свързани с пола, като подкрепя равенството между половете и в тази професия. Новата програма за пилоти, насочена към жени над 18 години, предоставя уникален, леснодостъпен и финансово постижим път към вълнуващата професия на търговски пилот в Wizz Air.

Wizz Air стартира своята програма „She can fly cadet“, част от Wizz Air Pilot Academy, която е ориентирана към жени, желаещи да станат търговски пилоти. От стартирането ѝ през 2017 г. насам над 150+ кандидати са завършили успешно програмата и сега работят в Wizz Air като пилоти.

Програмата за обучение, която приема кандидатури от жени с малък или никакъв опит, отнема 18 месеца и се изпълнява в сътрудничество с Tréner Flight Academy в Унгария. Плановете на авиокомпанията са да осигурява 20+ работни пилотски места годишно за онези жени, които също вярват, че не трябва да съществуват полови бариери.

Интегрираната ATPL програма започва с обучение Ab-Initio, което ще осигури на кадетите ценни теоретични знания, умения и начини на поведение, необходими за пилотската професия. Успешно завършилите преминават през петседмичен преходен курс за операциите на Airbus A320, за да усъвършенстват познанията си. Преди да станат пълноправни първи офицери в авиокомпанията, те трябва да преминат и специално обучение за Wizz Air.

Кадетите, които се присъединяват към Wizz Air чрез програмата Pilot Academy, включително програмата „She can fly“, ще имат възможност да управляват самолет от непрекъснато нарастващата флотилия на авиокомпанията от млади, ултрамодерни и устойчиви самолети Airbus по над 900 маршрута до почти 200 дестинации в 50+ държави. Стремежът към набиране на нови кадети подкрепя амбициозните планове на Wizz Air да утрои размера на своята флотилия до 500 самолета до 2030 г. и да наеме до 4600 нови пилоти.