fbpx 74% от хората че не могат да си представят света без шоколад | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

74% от хората че не могат да си представят света без шоколад

Похапването (snacking) е предпочитано пред познатото традиционно хранене за трета поредна година. Тази тенденция се засилва сред по-младите поколения, като 75% от представителите на Gen Z заменят всеки ден поне едно хранене с похапване.

85% от потребителите консумират поне един продукт, който им носи малка доза удоволствие, 88% споделят, че балансираният хранителен режим може да включва и малко удоволствие, а 74% - че не могат да си представят света без шоколад. 

Освен това, потребителите търсят похапвания, които им носят редица ползи извън физическото благополучие и хранителните нужди. Навиците им сочат, че както храната, така и удоволствието са част от балансирания начин на живот. Пример за това е фактът, че 85% от потребителите вече консумират поне един продукт за похапване вместо основно хранене и един за удоволствие всеки ден. Това представя годишният доклад State of Snacking на Монделийз Интернешънъл.

В допълнение, похапването продължава да служи като средство за емоционално благосъстояние, като почти осем от всеки десет потребители в световен мащаб са съгласни, че някои хапвания трябва да са само за удоволствие или удовлетворение, без да се притесняваме прекалено много за храненето (79%). Разумното потребление също е все по-актуално. Според доклада 86% от потребителите вярват, че размерът на порцията и съставките са изключително важни.

85% от потребителите по света искат да купуват продукти за похапване от компании, които полагат усилия за опазване на околната среда.

Потребителите експериментират с нови канали за закупуване на продукти за похапване. Повече от половината от тях съобщават, че през последната година при пазаруването им са използвали поне три нетрадиционни или нови канала (53%). Това са както приложения за доставка и онлайн поръчки за вземане от място, така и магазини и уебсайтове за директна доставка до потребителя.

Социалните медии са нарастващ източник на нова информация, тъй като потребителите все по-често намират тенденции в храненето, вдъхновение и общуват чрез своите канали. Повече от половината потребителите в световен мащаб (55%) казват, че социалните медии са ги вдъхновили да опитат нови продукти за хапване през изминалата година, като най-осезаемо е това при представителите на Gen Z (70%) и Millennials (71%).