fbpx Австрийска компания за технологии и машиностроене създава Глобален бизнес център за услуги у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Австрийска компания за технологии и машиностроене създава Глобален бизнес център за услуги у нас

Водещият световен доставчик на иновативни решения за кранове и повдигащи съоръжения PALFINGER, създаде свой център за Глобални бизнес услуги (GBS) в София, България. Центърът ще покрива всички административни дейности от продажби, доставки и финанси до човешки ресурси, както и обработка на данни и отчетност, които до сега се извършвали на локално ниво във всяка отделна държава където компанията присъства. 

„Центърът за глобални бизнес услуги в София очакваме да осигури значителен синергичен ефект в компанията като стимулира стандартизацията, автоматизацията и процесните на иновации в групата.“, споделя финансовият директор на PALFINGER Феликс Строхбихлер. Това ще създаде най-добрите условия за повишаване на ефективността и ефикасността, чрез предоставяне на висококачествени централизирани услуги на всички звена в групата. „София успешно се фокусира върху изграждането на висококачествена инфраструктура и предлага огромна, квалифицирана и иновативна работна сила.“, казва Стробихлер за избора на българската столица като локация на центъра.

„Разширяването на присъствието на PALFINGER в България с още една бизнес насока е логично продължение на успешния 20-годишен опит на местния пазар. Той е добър пример за устойчиви инвестиционни политики на австрийски компании, опериращи в България.“, коментира Андреа Вике, посланик на Република Австрия в България. Двата завода, разположени в Тенево и Червен бряг, обслужват ефективно международната производствена мрежа на компанията. „Гордеем се, че австрийски компании увеличават инвестициите си и разширяват бизнеса си в България. Австрия е на второ място по преки чуждестранни инвестиции, като в страната работят над 300 австрийски компании – сред тях водещи компании в света и отлични работодатели като PALFINGER.“, отбелязва Филип Купфер, търговско аташе в австрийското посолство и ръководител на ADVANTAGE AUSTRIA.

Към днешна дата в Центъра са назначени 41 служители, като до края на 2021 г. техният брой ще се увеличи до около 60.