fbpx Четирима български автори на Международния панаир на книгата в Лайпциг | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Четирима български автори на Международния панаир на книгата в Лайпциг

Четирима български автори ще представят страната ни през тази седмица на ежегодния Международен панаир на книгата в Лайпциг. България отново ще има свой национален щанд в рамките на колективното пространство на литературната мрежа за преводи в Югоизточна Европа и немскоезичните страни „Традуки“, на която България е страна партньор от 2019 година. Щандът е организиран  от Министерството на културата на Република България. Асоциация „Българска книга“ ще представи българското книгоиздаване и най-новите заглавия на български автори пред международната общност.

На тазгодишното издание на панаира България ще бъде представена от четирима свои известни автори. В събитието ще се включат номинираният за Европейска награда за литература за книгата си „Хагабула“ Тодор Тодоров, писателят, сценарист и режисьор Георги Тенев, авторката на романа „Остайница“ Рене Карабаш и авторката на сборници с разкази Йорданка Белева, която ще представи сборника “Таралежите излизат през нощта”.

На официалното откриване на българския щанд присъстваха Григор Порожанов, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Германия, директорът на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов, директорът на Дирекция „Международно сътрудничество, европейски програми и регионални дейности“ в Министерство на културата Силва Хачерян, председателят на Управителния съвет на Асоциация “Българска книга” Десислава Алексиева,  представители на българската диаспора и международни гости.