fbpx Mars, Inc. отделя 100 000 долара в подкрепа на половото равенство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Mars, Inc. отделя 100 000 долара в подкрепа на половото равенство

Mars, един от водещите производители на храни в света, отбелязва тазгодишния Международен ден на жената с продължението на своята инициатива #FlipTheStatusQuo, която подпомага жени-иноватори, променящи статуквото. Компанията ще предостави общ награден фонд от 100 000 щатски долара на 10 от своите служители, с които да подкрепи тяхното професионално развитие и умения. Победителите ще бъдат избрани в партньорство с Консултативния съвет на M&M'S FUND и представени в дигиталните и социални платформи на M&M'S.

„Искаме светът пред нас да бъде приобщаващ и всеки да се чувства приет. Залагаме на равенството между половете, защото осъзнаваме необходимостта от силна подкрепа, чрез която ще можем всички да разгърнем пълния си потенциал. Един приобщаващ свят, в който всеки се чувства приет, е нещо, което всеки в Mars, Inc. иска да види. И това е тема, с която се ангажираме много активно и непрекъснато“, каза Ваня Вагич (на снимката горе), мениджър „Корпоративни въпроси“ за региона UBBAI в Mars, Inc.

Mars, Inc. е компания с дългосрочен ангажимент и принос за създаването на равни кариерни възможности за всичките си служители, като се стреми към 100% полово равенство. Тази година компанията реши да отбележи празника, като допълнително се включи, мотивирайки и дамите в екипа си, в тазгодишната международна кампания #InspireInclusion на Международния ден на жената. „Когато насърчаваме другите да разберат и оценят приноса на жените, създаваме един по-добър свят. И когато самите жени са вдъхновени да участват, това предизвиква чувство за принадлежност, релевантност и вяра в себе си. Нека заедно работим за създаването на по-приобщаващ свят за жените“, подчертават организаторите на кампанията за Международния ден на жената.

Жените винаги са играли важна роля в историята на семейната компания Mars, Inc. Днес 42% от ръководните позиции са заети от жени, докато в региона UBBAI (Украйна, Балтика, Балкани, Адриатика и Израел), който обхваща 15 пазара, включително и България, съотношението между половете е 42% жени и 58% мъже сред служителите.