fbpx Chopin Concerto 2012 е обявено за най-добро българско червено вино на Мундус Вини 2016 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Chopin Concerto 2012 е обявено за най-добро българско червено вино на Мундус Вини 2016

Chopin Concerto 2012 е обявено за най-добро българско червено вино на Мундус Вини 2016

Eдин от най-успешните брандове на Катаржина Естейт - Chopin Concerto 2012 завоюва пореден успех като бе обявено за най-добро българско вино по време на пролетното издание на престижния конкурс Mundus Vini. За 2016 г. това е второто признание за изключителното вино на избата, като по време на световния винен конкурс CWSA Best Value в Китай то получи трофея „Българско вино на годината“, както и двоен златен медал.

Chopin Concerto 2012 е купаж от сортовете Cabernet Sauvignon & Syrah. Виното е с интензивен пурпурно червен цвят и с комплексен нос на зрели черни и горски плодове, подправки, шоколад и елегантен горски дъб. Заоблено мощно тяло със зрели танини и дълъг пикантен финал със спомен за мекота и сладост. Виното отлежава 18 месеца във френски дъбови бъчви и може да продължава да отлежава в бутилка до 2026 година.

Брандът Concertо на Katarzyna Estate e изключително успешен. Той носи името на виртуозния полски пианист Фредерик Шопен. Серията се състои от три вина – Chopin Sonata (Chardonnay & Sauvignon Blanc), Nocturne ( Merlot & Cabernet Franc), и Concerto ( Cabernet Sauvignon & Syrah), които ни разкриват света на великия музикант с една хармонична комбинация на вкусове и аромати, въплътили ефирността и красотата на музиката на Шопен.

 

Facebook коментари