Показват концептуален модел Citroen DS4 Racing

DS продължава своята история с разкриването по време на автомобилния салон в Женева на концептуалния модел Citroën DS4 Racing. Този концептуален модел, който ще бъде показан за първи път на автомобилния салон в Женева се характеризира със 100 % Racing елементи – шаси, снижено с 35 мм в сравнение със серийния модел, увеличена следа отпред с 55 мм и отзад с 75 мм, добавяне на елементи като въздуховод, престилка на предната броня, спойлери в долната част на купето и уширения на калниците. Разработен от Citroën Racing, 1,6-литровият двигател е с мощност 256 к.с. или 160 к.с./л, което е рекорд за сериен автомобил. Въпреки почти двойно увеличената мощност, емисиите на CO2 са ограничени до 155 гр/км.

Мостовете и шасито на автомобила са били обект на прецизна разработка. Спирачната система е оборудвана отпред с апарати с 4 бутала и специални доскове с диаметър 380 мм. И не на последно място, Citroën DS4 Racing е „обут” в 19-цолови широки гуми (235/40).

Друга отличителна характеристика на концептуалния Citroën DS4 Racing е неговия цвят, който за пръв път се появява в автомобилния свят : сив мат с ефект на тъкан. Благодарение на структурата на боята, този непознат до сега цвят улавя светлината по различен начин и така линиите на автомобила изпъкват още повече. Семпъл и модерен, новият цвят пасва идеално на спортния дух. За да подчертае още повече красотата на екстериора, в купето на Citroën DS4 Racing присъства още един цвят и джантите също са в специална комбинация от два тона.