fbpx Пощенска банка ще подкрепи проекти в сферата на социалното предприемачество | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Пощенска банка ще подкрепи проекти в сферата на социалното предприемачество

Специално създадената иновативна онлайн платформа „Вселена от възможности“ е новата, изцяло дигитална, мащабна социално отговорна инициатива, която Пощенска банка стартира по случай своя 30-годишен юбилей.

На адрес 30yearspostbank.bg интернет платформата ще обедини атрактивни идеи на граждани и организации с нестопанска цел, които са свързани със социално предприемачество в полза на обществото. Три от проектите с потенциал в ключовите области образование, дигитални иновации и опазване на околната среда ще получат безвъзмездно финансиране в размер до 10 000 лв. всеки, за да бъдат реализирани.

Дигиталната платформа е отворена за кандидатстване до 10 юли 2021 г. Процесът на кандидатстване за безвъзмездно финансиране в трите категории „Дигитални иновации“, „Образование“ и „Зелени проекти“ се осъществява изцяло онлайн, като общият награден фонд е 30 000 лв. Стойността на финансовата помощ, която може да получи всеки проект, е 10 000 лв., а авторите му се ангажират със срок за реализиране в рамките на 6 месеца от датата на получаване на финансирането. Всеки участник има право да представи неограничен брой проекти в трите категории, а помощта, предоставена от Пощенска банка, може да се използва за пълно или частично финансиране на проекта.

Изборът на победители ще се проведе в няколко етапа

Всеки от проектите, кандидатствали за финансиране, ще има равен старт, когато от 10-ти до 31-ви юли включително „Вселена от възможности“ бъде отворена за гласуване, посредством уникален вот на публиката. На 1-ви август ще бъдат обявени 10 финалисти във всяка категория, събрали най-много гласове. 30-те финалисти ще бъдат представени в профилите на Пощенска банка в социалните мрежи, а на специално събитие на 14 септември 2021 г. независимо жури ще селектира най-силните идеи и ще обяви тримата победители – по един проект във всяка категория