fbpx Повече бизнесмени намират баланс между работа и личен живот | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Повече бизнесмени намират баланс между работа и личен живот

Оказва се, че българските бизнесмени и служители се наслаждават на работата повече, отколкото преди година показва последното проучване на Регус. 65% от тях смятат, че имат баланс между работа и личния живот. Този индекс в България е 119 пункта – с един пункт по-малко от нивото в глобален мащаб – 120. Над половината (69%) от бизнесмените в България смятат, че прекарват достатъчно време вкъщи със семейството си, а 77% усещат, че продуктивността им се е увеличила, в сравнение с миналата година. 58% от анкетираните в България смятат, че прекарват повече време в работа.

Добър баланс между професионалните ангажименти и личния живот постигат най-успешно собствениците на бизнес и представителите на по-младите поколения. Може би, противно на общоприетите схващания, в световен мащаб, поколението на Бейби Бумърите изглежда по-малко вещо при съвместяването на работата и личния живот.

В цял свят, по-младите служители се наслаждават на работата повече от Бейби Бумърите (76% в сравнение с 64%) и са по-доволни от своето ниво на производителност (81% в сравнение с 69%.). Предишни проучвания на Регус показват, че 72% от професионалистите в световен мащаб смятат, че гъвкавото работно време подобрява тяхната продуктивност.