fbpx Предстои нова кампания за събиране на капачки във Варна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Предстои нова кампания за събиране на капачки във Варна

На 13 април 2019 г., събота, от 09:00 ч. до 16:00 ч. сдружение „Аз вярвам и помагам“ организира поредно мащабно събитие за събиране на пластмасови капачки. С подкрепата на Община Варна, пред Катедрален храм „Св. Успение Богородично“, отново всички жители ще могат свободно да докарат и предадат събраните капачки. 

Със средства от рециклираните капачки ще бъде закупена и дарена скъпоструваща медицинска апаратура в помощ на медицинските грижи, които получават новородените деца в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна“, а в МБАЛ „Св. Анна – Варна“ ще бъде закупена и дарена апаратура в детска хирургия.
Сдружение „Аз вярвам и помагам“вече има заявки, че хиляди от цяла Североизточна България ще се включат в инициативата, като над двадесет общини лично ще докарат своите капачки на площада. Очакванията този път са да бъдат събрани около 25 тона капачки.

Сдружението е регистрирано през 2016 г. във Варна и до този момент с инициативата за събиране и рециклиране на капачки, сдружението с помощта на хиляди доброволци са предадени над 69 тона, а със събраните средства са направени следните дарения:

- мобилна аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна”;
- прецизен неонатален американски веноскоп в помощ на недоносените в Окръжна болница „Св. Анна - Варна”;
- бебешки реанимационен кът с отоплител от най-ново поколение в СБАГАЛ „Проф. Димитър Стаматов - Варна”.
- японски кувьоз от най-ново поколение в отделението по неонатология в МБАЛ „Св. Анна - Варна”
- японски кувьоз от най-ново поколение в отделението по неонатология в МБАЛ „СБАГАЛ „проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна”