Спират евтините билети от Пловдив до Франкфурт

Нискотарифната авиокомпания Ryanair ще закрие директната си линия между летище Пловдив и Франкфурт, като последният полет ще бъде на 3 ноември. Авиокомпанията има принцип да не възстановява веднъж закрити линии, това коментират специалистите от най-големия онланй магазин за самолетни билети.
Полетите от Пловдив до Лондон ще продължат да се изпълняват, но ще бъдат само два седмично. По всичко личи, че причините за тази стъпка са както несигурната политическа обстановка в страната, така и редуцираните субсидии от местните власти за Фонда за развитие на летище Пловдив, на които разчитаха авиокомпаниите.
В същото време летище София наскоро отчете пореден ръст на обслужените пътници. Нискотарифният авиопревозвач WizzAir вече изпълнява директни полети до украинската столица Киев, които се радват на значителен интерес. От 29 октомври тази година тръгва и линията до Дубай, а през следващата година ще има евтини билети до Малмьо, Швеция.
От столичната аерогара съобщиха, че продължават с усилията си за откриване на още много директни линии на редовни и нискотарифни авиопревозвачи. През следващата годината се очаква и полет до столицата на Армения – Ереван.

Моля коментирайте