fbpx Технологичната компания Visteon развива най-големия си инженерингов хъб за Европа в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Технологичната компания Visteon развива най-големия си инженерингов хъб за Европа в София

Глобалната технологична компания Visteon развива най-големия си инженерингов хъб за Европа в София. Технологичният център у нас е водещ за компанията за европейския регион, а експертизата и опитът на местния екип го нареждат сред най-доверените технологични хъбове на Visteon и на глобално ниво.

С екип от над 700 инженери Visteon в България управлява цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекта за световните лидери в автомобилната индустрия в момента.

Хъбът на компанията у нас работи заедно с всички инженерингови центрове на Visteon в Европа, САЩ, Южна Америка и Азия за разработването на иновативни технологии, които са двигател на трансформацията в съвременните автомобили на глобално ниво по отношение на дигитализация и електромобилност. Към момента портфолиото на българския център включва продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

„В Европа Visteon работи с най-големите и утвърдени производители на автомобили, които изискват иновативно и прогресивно мислене, и най-високо качество на изпълнението. Капацитетът и богатата експертиза на екипа ни в София е на доказано световно ниво и отговаря напълно на динамичните нужди на нашите клиенти във времена на активна трансформация в индустрията. Това превръща инженеринговия ни хъб тук в гръбнакът на дейността ни в цяла Европа, който ще продължаваме активно да развиваме“, сподели Лойк Гризлейн, вице президент и генерален мениджър на Visteon за Европа, по време на визитата си в София.

Местният екип работи по международни проекти за глобални клиенти от автомобилната индустрия вече над 20 години. Голяма част от инженерите предават знанията и опита си освен на новите попълнения в екипа, така и на следващите поколения таланти в специализираните университети и професионални гимназии в България. Така на местно ниво Visteon изгражда и диктува високото ниво на експертиза в автомобилната електроника вече две десетилетия.

Днес екипът активно се разраства, а компанията предлага още близо 100 отворени позиции, част от които са уникални за българския пазар.

„Горди сме с постигнатото до момента и се радваме, че лидерите в автомобилната индустрия се доверяват на нашия екип. Продължаваме да се разрастваме у нас, да разширяваме портфолиото си с нови продукти, които отговарят на най-новите тенденции в сектора и да работим усилено към обозримата цел да превърнем центъра в София в хъб за иновативни технологии и следващо поколение продукти за нашите клиенти на глобално ниво“, заяви Иван Михайлов, кънтри мениджър на Visteon за България и Румъния.