fbpx Предстои още работа за промотиране на България в Германия като туристическа дестинация | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Предстои още работа за промотиране на България в Германия като туристическа дестинация

Министърът на туризма д-р Илин Димитров, който е на тридневно посещение в Берлин, участва в тържествения прием по случай националния празник на България 3 март в българското посолство в Германия. Приемът беше даден от посланика ни в Берлин Н. Пр. Елена Шекерлетова, която приветства многобройните гости и даде думата на специалния гост на събитието - служебният министър на туризма.

Министър Димитров поздрави българските и чуждестранните дипломати и гости на събитието и се обърна към стотиците представители на дипломатическия корпус и бизнеса. Часове преди официалното откриване в Берлин на най-голямата и престижна туристическа борса в света, българският министър подчерта голямото значение не само на международното изложение, но и на тази професионална сфера от икономиката и живота.

„Туризмът е мост, който пресича граници и свързва народи, дава ни възможността да общуваме и да трупаме преживявания. България е известна със своето гостоприемство и висококачествени услуги, които превръщат страната ни в привлекателно място за гости от цял свят“, каза министър Димитров.

Той подчерта още, че водещият за България търговски партньор – Германия традиционно е сред трите водещи пазара за входящ туризъм у нас.

„България е добре позната сред немските туристи дестинация за морски и летен туризъм. Възможностите, които ние предлагаме, обаче, са много повече и ни предстои още съвместна работа за промотиране на България като целогодишна дестинация, която е събрала в дланта си цялата палитра от сезони и преживявания, необходими за най-висококачествен туризъм. България предлага чудесни възможности за културен, балнео и СПА, селски, гастрономически и винен туризъм“, каза в своята реч българският министър.