fbpx Програма може подпомага здравословно хранене на децата в училище | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Програма може подпомага здравословно хранене на децата в училище

Специална образователна програма „Здравословно хранене и финансова отговорност в училище“ ще подпомага, както децата, така и родителите, в избора на здравословна храна по време на училищния престой. С помощта на иновативна технология, създадена за столовото хранене в училищата, всеки ученик ще може сам да отчита финансово средствата, които са определени от родителя за неговата храна. Системата позволява документиране на ползваната от ученика храна и създава отчет, до който има достъп и родителят. По този начин ще се създава финансова отговорност у подрастващите, като се гарантира тяхното здравословното хранене, а родителите ще имат контрол над менюто на децата си.

С въвеждане на образователната програма се очаква да се засили интереса към храненето в училищните столове и постепенно да се намали консумацията на нездравословни храни. Предварително планираният хранителен режим на децата в училище, също така ще има и друг положителен ефект за родителите, като редуциране на разходите им за нежелани покупки. Програмата е разработена от Общинска банка и MasterCard.