fbpx Промоционална кампания ще представи родни вина в Шанхай и Хонг Конг | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Промоционална кампания ще представи родни вина в Шанхай и Хонг Конг

Българската асоциация на износителите на вино (БАИВ) ще представи български вина на изложенията в Шанхай и Хонк Конг под мотото на промоционалната кампания New Wines of Ancient Thrace. Най-успешното винено изложение в Хонк Конг е Hong Kong International Wine & Spirits Fair, което тази година ще се проведе между 10 и 12 ноември. Изложението е привлякло 20 000 търговци от 75 страни през миналата година и повече от 1060 изложители от 32 страни.

За търговците на вино и спиртни напитки Хонг Конг осигурява перфектната платформа за търговия като безмитна зона и представлява логистичен център, от който могат да се възползват всички фирми, които имат интерес не само в Китай, но и в цяла Азия.

Хонконг се превръща във все значим винен център, който е изключително важен за търговията на вино в Азия, за което говорят и цифрите за 2015 г. - общият внос на вино се увеличава с 20.9% в количествено измерение и 27,6% като стойност.

Едно от най-успешните винени изложения в Китай е ПроВайн Шанхай, което е продължение на ProWein Düsseldorf, оценявано като номер едно винено изложение в света. Изложението в Шанхай събира всяка година над 10 000 търговци от целия свят и най-вече от Азия.

"Качеството на нашите вина, никога не е било толкова високо. Имаме всички необходими дадености, за да бъдем конкурентноспособни на тези пазари - отлично качество, добро съотношение цена/качество, интересни нови за консуматорите местни сортове, отлична модерна визия и най-вече силно мотивирани винопроизводители, които се стремят да произвеждат все по-добри вина година след година. Аз съм сигурна, че всички винарски изби, които участват в този проект ще намерят правилния дистрибутор и ще започнат да продават своите вина на пазара в Китай”, споделя сподели Галина Нифору, председател на Асоциацията, дни преди старта на кампанията.