fbpx Първи наръчник на Столичната община “Sofia: Quality of Life” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Първи наръчник на Столичната община “Sofia: Quality of Life”

За да помогне на тези, които смятат да се установят в столицата и да проучат възможностите за бизнес в София, Иновативна София, направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на Столичната община, публикува първия наръчник “Sofia: Quality of Life”.   

В 40-те страници на гайда на английски език е събрано всичко най-важно, което трябва да се знае - разходи за живот, възможности за образование и работа, климат, свободно време, култура и туризъм, както и практична информация как да се намери място за настаняване, как да се открие банкова сметка и дори полезни думи и фрази на български език.  

Ето няколко причини, които правят София чудесен град за живеене:

- Експертите класират България на 1-во място в света по “Цена на живот”

- България е на 6-то място по „Намиране на приятели“ и на 7-мо място по показателя „Чувствам се у дома“.

- 91% от емигрантите са доволни от стандарта си на живот в България.

- София е на 28-о място сред 400 града и региони по целия свят по владеене на английски език. Голяма част от населението говори също и немски и руски език.

- София е на 27-о място сред 278 европейски региона по концентрация на работни позиции, изискващи интелектуална дейност.

- Над 10% от населението в трудоспособна възраст в София е наето в интелектуални дейности, което е над два пъти от средното за страната и по-високо от средните за Европа 6,3%.