fbpx Първи "зелен" сертифициран хотел в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първи "зелен" сертифициран хотел в България

Първият и единствен сертифициран „Зелен” хотел в България от международната организацията „Зелен Ключ” стана Радисън Блу Гранд Хотел. Екологичното признание е дадено на основата на повече от 370 критерия, зададени от международната организация, за отговорни и последователни екологични и икономически мерки за спазване на екологичните стандарти.

„Green Key” (“Зелен Ключ”) е най-голямата глобална неправителствена и без стопанска цел организация оценяваща устойчивото развитието на туристическия сектор, усилията му по опазването на околната среда и внедряване на новаторски проекти за минималното негативно влияние от този разрастващ се в глобално отношение бизнес върху природата. В момента организацията „Зелен Ключ” е представена в повече от 34 държави по света, сертифицирайки над 1800 туристически обекта, като е признат институционален партньор на Програмата за Околна Среда към Обединените Нации, Световната Туристическа Организация и други значими международни организации. В България тя е позната още като част от организацията сертифицираща плажовете по Черноморието ни с еко-сертификата “Blue Flag” (‘Син Флаг’).

В плановете на хотела влизат последващи мероприятия като част от активното популяризиране на идеята сред бранша в България и споделяне на добри практики от цял свят за опазването на околната ни среда и оптимизиране потреблението на ресурси.